måndag, juni 29, 2009

Gnäll

Idag är jag sur. Jag måste sitta inne i min grotta och retuschera. Jag är riktigt sur. Sur. Sur. Sur. I morgon ska det regna.

söndag, juni 28, 2009

Fredagsmys

Tasteline är en återkommande kund till mig. Häromveckan gjorde vi ett roligt jobb som ska promota deras tävling: "Årets Hemmakock". Temat i år är "Fredagsmys" och du kan tävla här.

Äntligen sommar!

foto: Linn Arnqvist

Älskade duktiga Totte! Låter matte sitta upp och låter matte sitta kvar. Det är värmebölja i Jämtland och vi har varit nere vid sjön och badat varje dag. Det här har jag drömt om sen jag var en liten flicka!

Stockholmsnostalgi

Har varit en snabbis i Stockholm och jobbat lite. Träffade mina härliga tjejer på mitt gamla favorithak, Nada. De har sjyssta tapas och billigt spanskt bubbel. Rekommenderas varmt!

lördag, juni 27, 2009

Gammalt men ååå så gott

Sitter på X2000 från Stockholm, detta gudabenådade, luftkonditionerade, snabba (med svenska mått mätt) och eluttagsutrustade tåg. Passar på att rensa datorn inför kommande operation och hittar en massa gamla godingar. Jag bjuder på denna, en av mina första matbilder, från skoltiden. Receptet är en bonus! (klicka på bilden för att se den större).

Blåst

Det är inte roligt att blogga utan bilder. Min nya lilla kamera vill inte komma, jag undrar om jag för första gången blivit blåst av ett internetföretag. Jag har dock inte betalat den, så jätteblåst är jag inte.
Mitt Photoshop har lagt av och nu är det nog dags att uppdatera både dator och programvara. Jag är varken tekniknörd eller slitochslängtypen, min dator har varit en pålitlig arbetspartner i fem år och varför skaffa nytt när det gamla fungerar. Jag har bekanta som har gått igenom både tre och fyra datorer under den tiden. Jag tror att jag ska testa att blåsa ur den och formatera om den. Det känns läskigt, men en ny MacBookPro är bara 24 timmar bort!

onsdag, juni 24, 2009

tisdag, juni 23, 2009

torsdag, juni 18, 2009

Dagens lunch


spagetti
grillad halloumi
grillade körsbärstomater
provencalsk örtblandning

Dagens mys


Solen och värmen lyser med sin frånvaro men jag har mina härliga stunder ändå. Mest tillsammans med Totte. Jag hoppas att vi kan bada på riktigt i sommar.

Smakråd 2

skärmdumpar från House of Hedda

Jag hittade de här fina brickborden på House of Hedda, (klicka på bilden så blir den större) men jag kan inte bestämma mig för vilket jag vill ha. New York-bordet är underbart, men jag gillar även den svartvita monsteran. Vad tycker ni?

onsdag, juni 17, 2009

Smakråd 1


skärmdumpar från ikea.se

Jag behöver er hjälp. I vår fina nyrenoverade studio behövs förstärkning av ett gäng nya barstolar. Studion går helt i vitt och köket är svart, vitt och rostfritt stål. Jag tror att det skulle vara fint med lite rött till det. Vad tycker ni?

tisdag, juni 16, 2009

Pressbilder



Tjejerna släpper en skiva, men vi får snällt vänta till sensommaren eller i värsta fall ända till hösten innan den kommer. Jag var och lyssnade på dem i söndags på Mosebacke, där de för första gången spelade många av låtarna och de var fantastiska. Jag var en smula rädd att jag skulle tycka att de passar bättre som countrycoverband men låtmaterialet är perfekt! Förutom att de skrivit egna låtar, har de många tunga namn bland låtskrivarna, bland annat Sophie Zelmani, Lisa Miskovsky och Kristofer Åström; som även producerar skivan. A match made in heaven!

En liten Canon


Det blev den här! Den är liten som ett kreditkort. Det är inte roligt att blogga utan bilder, men snart är jag igång igen!

Ensam?

Jo, jag förblir nog ensam, om jag publicerar det här inlägget. Men jag måste bara få fråga: VAD ÄR DET MED MÄN OCH DERAS LJUDTICS??? Sitter på tåget hem från Stockholm och eftersom jag köpte biljett sent, har jag hamnat i en tyst vagn. Jag brukar aldrig välja tyst vagn, även om det låter lugnt och skönt, för det är inte tyst i en tyst vagn. Jag vet inte om det beror på att de flesta inte har beställt tyst vagn och skiter i att folk snackar i telefon eller lyssnar skyhögt på sin mp3, jag tycker iallafall att det är skönare att lyssna på de här ljuden i en vagn där det är tillåtet.
Nu tillbaka till ticsen; bakom mig sitter en snubbe som harklar sig HELA tiden, bredvid mig sitter en annan kille som slickar sig ljudligt om läpparna och smackar, OAVBRUTET. HÖR DE INTE HUR DE LÅTER??? På vägen ner satt en man bakom mig och åt ett äpple och jag börjar fnissa för mig själv (och stör grannen bredvid mig...) för det är bland det galnaste ljud jag hört. HÖR DE INTE HUR DE LÅTER??? Och det är helt vanliga män, de verkar inte ha något fel i övrigt. Hur ofta hör man en kvinna undlåta sig diverse kroppsljud på detta vis. ÄCKLIGT!!!
Tack gode gud för mp3spelaren!!!

fredag, juni 12, 2009

torsdag, juni 11, 2009

Torsdagsmiddag

Jag är inget stort fan av boxviner men häromveckan blev jag bjuden på en Sauvignon Blanc som faktiskt får toppbetyg! Kolla in Les Fumées Blanches (22139). Finns både på box och flaska (med skruvkork). Det perfekta picnicvinet!

Cantaloupe makes you go pee


Äntligen är melonsäsongen igång!

tisdag, juni 09, 2009

Net-shopaholic


Jag har hållit mig från Tradera ett tag nu, men idag har jag lagt mitt livs första bud på Ebay. Jag bara måste ha den här jackan från Patagonia. Det är en ultralätt dunjacka som är perfekt både för sommar- och vintervandringar.

Appropå HM

Passa på att fynda en Katharine Hamnett-tischa i organisk bomull och stödja kampen mot HIV och AIDS.

HM Home



Vill så gärna klicka på beställ.
HM Home har riktigt fina prylar.

måndag, juni 08, 2009

Fniss

Men jag vet inte om det känns så sjysst att outa dem på det här viset?

söndag, juni 07, 2009

Upp och hoppa!

Två dagars krogrännande med härligt sällskap, god mat och goda drinkar, då ligger jag på sofflocket hela långa söndagen. Men nu ska jag upp och ut och jag ska rösta. Såklart. Bilden ovan ger en liten vink om var jag kommer att lägga min röst.

Ut med er!

Ett glas kärlek


Är precis vad jag skulle behöva just just nu. Så jag tävlar om ett här.

torsdag, juni 04, 2009

Sommarlycka

Tre musketörerna!
Tandtråd, Dominant och Foggy Time

Jag har aldrig haft en hästsommar. När jag var liten red jag på ridskola, jag red i många år och blev rätt så duktig, men jag åkte aldrig på ridläger eller hade sommarhäst. Jag vet inte om det berodde på att vi inte hade pengar eller att jag inte var tillräckligt intresserad. I år är första sommaren som jag ska få rida på oändliga fält och mysiga skogsstigar. Det kommer att bli en fin sommar!

Är det inte dags nu?



jag vill ha lite fyrverkerier i mitt liv